Privacy Policy

PRIVACYBELEID

CLUSE / EUROPE WATCH GROUP B.V.


INLEIDING

Wanneer u onze websites www.clusewatches.com, www.cluse.com en/of b2b.europewatchgroup.com gebruikt, kunnen er persoonsgegevens worden verzameld en verwerkt. De eigenaar van het merk CLUSE is Europe Watch Group B.V. (tezamen met haar groepsmaatschappijen hierna te noemen ''CLUSE'', ''wij'' of ''ons''), welk bedrijf verantwoordelijk is voor het verzamelen en verwerken van deze persoonsgegevens.

CLUSE verbindt zich ertoe open en transparant te zijn over hoe we persoonsgegevens van onze klanten, zakenpartners en andere personen verzamelen, gebruiken en beschermen. Persoonsgegevens zijn gegevens over een geïdentificeerd persoon of een persoon die identificeerbaar is door deze persoonsgegevens. In deze privacyverklaring leggen we uit hoe we te werk gaan, we geven bijvoorbeeld aan welke soort persoonsgegevens door ons worden verwerkt en met welk doel.

We hechten in het bijzonder waarde aan het beschermen van de privacy en persoonsgegevens van al onze klanten, zakenpartners en andere bezoekers van onze website. Alle persoonsgegevens worden daarom zorgvuldig opgeslagen, verwerkt en beveiligd.

CLUSE neemt alle verplichtingen in acht die voortvloeien uit de Algemene verordening gegevensbescherming (Verordening (EU) 2016/679) en andere Nederlandse privacywetten.

 

CONTACTGEGEVENS

CLUSE / Europe Watch Group B.V.
Danzigerkade 16 E+G
1013 AP Amsterdam
Nederland

Contactgegevens klantenservice:
Telefoonnummer: +31 88 7780236
Link voor het verzenden van een ticket: https://cluse.freshdesk.com/nl/support/tickets/new

Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 58986502.

 

PERSOONSGEGEVENS: WELKE GEGEVENS EN WAAROM?

Wanneer u onze website gebruikt, deelt u bepaalde informatie met ons of laat u bepaalde informatie achter. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer u een bestelling plaatst, wanneer u zich inschrijft voor een nieuwsbrief of wanneer u aangeeft dat u informatie wilt ontvangen over horloges of sieraden van CLUSE.

Algemeen

De persoonsgegevens die we van onze website kunnen verzamelen en verwerken, zijn:
 

-             uw naam, geboortedatum, gender, e-mail- en (factuur- en aflever-) adres van personen;

-             bedrijfsnaam, inschrijfnummer Kamer van Koophandel en btw-nummer (indien van toepassing);

-             betalingsinformatie;

-             uw (mobiele) telefoonnummer;

-             welk(e) product(en) u hebt besteld;

-             uw correspondentie met CLUSE, voor zover van toepassing;

-             gedragsgegevens (online activiteiten, internetgebruik en de duur van uw sessie); en

-             IP-adressen en tijdstempels.

We kunnen deze persoonsgegevens voor de volgende doeleinden gebruiken:

-              om geplaatste bestellingen goed uit te voeren en te verwerken; - voor het beoordelen en aannemen van onze zakenpartners;

-              voor het analyseren en/of verbeteren van de kwaliteit en kwantiteit van informatie over onze producten, (klanten)diensten en websites;

-              om onze correspondentie (onder andere) over bezorgingen en terugbetalingen beter af te stemmen;

-              om informatie, aanbiedingen en promotieacties te sturen op basis van uw interesses en klik- en surfgedrag;   

-              om vragen te beantwoorden die bijvoorbeeld via de website zijn gesteld;

-              om nieuws en informatie te verstrekken over CLUSE, nieuwe producten en diensten;

-              om de klant een persoonlijke account te geven op onze website;

-              om u de mogelijkheid te geven om verbinding te maken met onze socialmedia-accounts;

-              voor onderzoek naar het tevredenheidsniveau van klanten, zakenpartners of anderen; en

-              voor interne analyse voor (klanten)onderzoeksdoeleinden.

We kunnen uw persoonsgegevens analyseren om een profiel aan te maken van uw interesses en voorkeuren, zodat we onze communicatie op maat kunnen afstemmen op een tijdige en voor u relevante manier. We kunnen hiervoor gebruik maken van aanvullende informatie over u die afkomstig is van externe bronnen. Hierdoor kunnen we gerichter, efficiënter en kosteneffectiever met onze middelen omgaan en ook het risico beperken dat iemand informatie ontvangt die hij/zij ongepast of niet-relevant vindt. Voor dit doel verwerken we uw persoonsgegevens op basis van onze gerechtvaardigde belangen.

We kunnen ook gegevens gebruiken over hoe u onze website gebruikt om fraude, misbruik en onrechtmatig gebruik te voorkomen en op te sporen en om te voldoen aan gerechtelijke uitspraken, overheidsverzoeken of toepasselijke wetgeving.

 

Sollicitaties

De persoonsgegevens die we kunnen verzamelen en verwerken als u naar een functie bij CLUSE solliciteert zijn:

-           uw naam, geboortedatum en geslacht;
-           cv-gegevens; en
-           contactgegevens: telefoonnummer, e-mail en adres.

De persoonsgegevens die u verstrekt wanneer u op een vacature bij CLUSE solliciteert en als onderdeel van het wervingsproces zullen alleen worden bewaard en verwerkt om het selectieproces te vergemakkelijken en in verband met een daaropvolgend dienstverband. We verwerken uw persoonsgegevens voor dit doel als een voorbereidende stap op het mogelijk aangaan van een arbeidsovereenkomst met u. Als u niet wordt geselecteerd, bewaren we uw persoonsgegevens om contact met u op te nemen bij nieuwe vacatures, als we denken dat er een match zou kunnen zijn. Voor dit doel verwerken we uw persoonsgegevens op basis van uw toestemming.

 

HOELANG WORDEN GEGEVENS BEWAARD?

Algemeen

Uw persoonsgegevens worden door ons opgeslagen en verwerkt voor zolang als wij denken dat dat noodzakelijk is voor de doeleinden waarvoor we die persoonsgegevens hebben verzameld. Evengoed zullen we uw persoonsgegeven niet langer dan vijf jaar bewaren, tenzij toepasselijke wetgeving anderszins vereist, met uitzondering van (anonieme) informatie met betrekking tot statistische doeleinden.

Sollicitaties

Wanneer we uw persoonsgegevens ontvangen wanneer u solliciteert op een vacature bij CLUSE, bewaren we uw gegevens niet langer dan 12 maanden. Wanneer uw sollicitatie leidt tot het aanbieden van een functie bij CLUSE en u deze functie accepteert, worden de verzamelde gegevens onderdeel van uw personeelsdossier en worden deze gebruikt voor arbeidsgerelateerde doeleinden.  

 

DERDE PARTIJEN

Uw persoonsgegevens kunnen binnen de CLUSE-groep worden overgedragen en worden gedeeld met bedrijven die onder het merk CLUSE werken. Deze informatie kan worden uitgewisseld zodat wij een volledig overzicht hebben van uw gegevens binnen de hele CLUSE-groep en voor administratieve doeleinden.

We kunnen uw persoonsgegevens delen met de volgende externe dienstverleners die persoonsgegevens namens Europe Watch Group B.V. verwerken: (i) mediabureaus en technische leveranciers voor distributie van fysieke en digitale direct marketing en productpromoties van CLUSE, (ii) bedrijven voor het controleren van uw adres, communicatiebureaus voor het toezenden van uw orderbevestiging, magazijn- en distributieleveranciers in verband met de levering van uw bestelling, betalingsdienstverleners voor uw betaling, (iii) kredietinformatiebureaus voor identiteits- en kredietcontroles en incassobureaus, wat niet van toepassing is op consumenten.

U hebt het recht op het verkrijgen van gratis informatie over gegevens die zijn opgeslagen over uw persoon en, al naar gelang het geval, die gegevens te corrigeren, de verwerking ervan te beperken, de overdraagbaarheid ervan mogelijk te maken of te verwijderen. Indien u vragen hebt over hoe we uw persoonsgegevens verzamelen, verwerken of gebruiken, informatie wenst over het corrigeren, blokkeren of verwijderen van uw gegevens, de toestemming die u hebt gegeven wilt intrekken of indien u zich wilt afmelden voor specifiek gegevensgebruik, kunt u een e-mail sturen naar het e-mailadres onder 'Contactgegevens'.

U kunt ook een klacht indienen bij de verantwoordelijke toezichthouder voor gegevensbescherming indien u van mening bent dat we uw rechten niet hebben gerespecteerd.

 

BROWSERSESSIES EN IP-ADRES

We gebruiken het IP-adres van uw computer. Dit IP-adres is een nummer dat automatisch wordt toegekend aan uw computer tijdens een browsersessie. Het IP-adres van uw computer kan worden gebruikt om te zien hoe websites worden gebruikt en voor het opstellen van analyses.

 

COOKIES

Zoals de cookiebanner op onze website aangeeft, maakt CLUSE gebruik van verschillende soorten cookies op onze website. In dit onderdeel leggen we uit welke soorten cookies dat zijn, waarvoor ze worden gebruikt en hoe u uw browserinstellingen kunt aanpassen op het accepteren of weigeren van cookies. Het accepteren van cookies is geen voorwaarde voor het bezoeken van onze website.

Toestemming
Volgens Europese wetgeving moet u toestemming geven voor het gebruik van cookies. Dit cookiebeleid legt uit om welke cookies het gaat. U kunt onze cookies op twee manieren accepteren: door de cookiemelding die u bij uw eerste bezoek ziet, te sluiten of gewoon door verder te gaan op onze website.

U gaat verder op onze website (en gaat dus akkoord met het plaatsen van alle cookies) door ergens willekeurig op de webpagina's van CLUSE te klikken (behalve voor het openen van dit cookiebeleid) of door naar andere pagina's op de website van CLUSE te gaan.

Wat zijn cookies?
Een cookie is een tekstbestandje dat op uw computer wordt geplaatst wanneer u een website bezoekt. In dit tekstbestand wordt informatie opgeslagen. Deze informatie kan worden gelezen door de website of door derde partijen bij een later bezoek. Sommige cookies zijn noodzakelijk om de website goed te laten werken. Andere cookies worden gebruikt om de gebruikersvriendelijkheid van de website voor bezoekers te vergroten of om gerichte advertenties te tonen, bijvoorbeeld over onze socialmediakanalen. Een JavaScript is een programma dat wordt geplaatst op de randapparatuur van de gebruiker en dat door die apparatuur wordt uitgevoerd. Wanneer dit programma wordt uitgevoerd kan CLUSE de locatie van de bezoeker vaststellen en zien welke handelingen er worden verricht. Hierdoor krijgt CLUSE meer inzicht in het gedrag van zijn bezoekers.

Cookies verwijderen of uitschakelen
JavaScript en cookies kunt u uitschakelen. U moet er echter rekening mee houden dat onze website dan niet optimaal werkt. Methoden voor het uitschakelen of verwijderen van cookies vindt u hieronder:

Welke soort cookies gebruikt CLUSE en waarvoor?                                   

De cookies die CLUSE gebruikt, kunnen in verschillende categorieën worden ondergebracht:

Functionele cookies
Deze categorie cookies is noodzakelijk voor het goed laten werken van de website. Ze zorgen er bijvoorbeeld voor dat informatie van de ene pagina wordt overgedragen naar de volgende pagina. Dit betekent dat u niet steeds weer dezelfde informatie hoeft in te vullen. Deze cookies zorgen er ook voor dat bepaalde voorkeuren die u hebt aangegeven voor het gebruik van de website (zoals taalinstellingen) worden opgeslagen. Voor het gebruik van deze cookies hoeft u niet eerst toestemming te geven.

Analytische cookies
Deze cookies zijn nodig om onze website zo goed mogelijk af te stemmen op de wensen van onze gebruikers en om te bepalen hoe onze bezoekers onze website gebruiken. We gebruiken Mouseflow, Google Analytics en Dynamic Yield. Mouseflow houdt bij waar u op onze websites klikt. Dit betekent dat we deze pagina's kunnen optimaliseren om de meest relevante informatie op de beste plekken te tonen. Met Google Analytics meten we hoe u onze website gebruikt en hoe u ons hebt gevonden. We gebruiken deze informatie om onze website te verbeteren. Elke verandering aan onze websites testen we eerst met Dynamic Yield. Voor meer details over de cookies die deze partijen plaatsen en de gegevens die daarmee kunnen worden verzameld, verwijzen we naar de verklaringen van deze partijen. Voor het gebruik van deze cookies hoeft u geen toestemming te geven.

Marketingcookies
Met Google Analytics-, Adwords-, YouTube- en Adroll-cookies meten we hoe u de website van CLUSE gebruikt. We gebruiken deze informatie om u te helpen om het product te kiezen dat het beste bij u past en om u aanbiedingen voor producten te tonen waarin u mogelijk geïnteresseerd bent tijdens remarketingcampagnes. We gebruiken cookies op Facebook en Instagram om te zien welke producten u bekijkt. Hierdoor kunnen wij u relevante advertenties op Facebook en Instagram tonen.

Voor meer details over de cookies die deze partijen plaatsen en de gegevens die daarmee kunnen worden verzameld, verwijzen we naar de verklaringen van deze partijen. Voor het gebruik van deze cookies is uw toestemming vereist: Google, Facebook, Instagram en Adroll.

Socialmedia- (plugin-)cookies
U kunt de content op onze website met socialmediapartijen delen door de relevante knoppen te gebruiken. Voor meer informatie over de cookies die deze socialmediapartijen plaatsen wanneer u op de knoppen drukt, verwijzen we naar de verklaringen van deze partijen. Voor het gebruik van deze cookies is uw toestemming vereist: Facebook, Instagram en Pinterest.

Wijzigingen van het cookiebeleid
Van tijd tot tijd kunnen we wijzigingen aanbrengen in dit cookiebeleid zonder u hierover te informeren, bijvoorbeeld vanwege wijzigingen aan de website of van de regelgeving voor cookies. Wijzigingen worden onmiddellijk van kracht na publicatie op de website. We adviseren u dan ook om ons cookiebeleid regelmatig te lezen om op de hoogte te blijven van eventuele wijzigingen en, indien gewenst, uw instellingen te veranderen. Wanneer u gebruik blijft maken van deze website, gaat u akkoord met alle wijzigingen in het cookiebeleid.

Cookies blokkeren?
Als u niet wilt dat wij cookies gebruiken, kunt u die gemakkelijk blokkeren. U kunt ook uw meldingen inschakelen zodat u weet wanneer er cookies worden gebruikt. Hiervoor moet u de relevante instellingen van uw browser aanpassen.

 

UW RECHTEN: INTREKKEN, TOEGANG, CORRIGEREN EN VERWIJDEREN

U hebt het recht om uw toestemming met betrekking tot ons gebruik van uw persoonsgegeven in te trekken. U hebt ook altijd het recht op inzage in de persoonsgegevens die we opslaan en verwerken en om deze, indien gewenst, te laten verwijderen. Als deze informatie onjuist is, kunt u ons helpen om die te corrigeren. Als u uw rechten wilt uitoefenen voor intrekken, toegang, corrigeren en/of verwijderen van uw persoonsgegevens die we opslaan en/of verwerken, stuurt u ons dan een e-mail naar het e-mailadres dat hierboven staat vermeld onder 'Contactgegevens'.

 

E-MAILADVERTENTIES UITSCHRIJVEN EN RECHT OP AFMELDING

E-mailadvertenties als u zich niet inschrijft voor de nieuwsbrief en uw recht op afmelding.

Als we uw e-mailadres ontvangen in verband met de verkoop van een product of dienst en u hebt zich niet afgemeld, behouden we ons het recht voor om u op gezette tijden aanbiedingen te sturen voor producten uit ons productaanbod die vergelijkbaar zijn met de producten die u al hebt gekocht. Dit is in het kader van het beschermen van onze rechtmatige belangen bij het promoten en adverteren van onze producten bij onze klanten. U kunt zich te allen tijde afmelden voor dit gebruik van uw e-mailadres door een bericht te sturen naar onderstaande contactoptie of door de afmeldlink in deze advertentie-e-mail te gebruiken.

 

E-mailadvertententies als u zich hebt ingeschreven voor de nieuwsbrief.

Als u zich inschrijft voor onze nieuwsbrief zullen we u op gezette tijden onze nieuwsbrief sturen op basis van uw toestemming en daarbij gebruikmaken van de benodigde gegevens of de gegevens die u apart voor dit doel hebt verstrekt.

U kunt zich te allen tijde uitschrijven voor de nieuwsbrief. Hiervoor kunt u een bericht sturen naar onderstaande contactoptie of de afmeldlink in deze nieuwsbrief gebruiken. Na uitschrijving zullen we uw e-mailadres wissen tenzij u uitdrukkelijk toestemming hebt gegeven voor het verder gebruik van uw gegevens of we behouden ons het recht voor om uw persoonsgegevens verder te gebruiken binnen de reikwijdte en wijze die wettelijk zijn toegestaan, waarvan we u in deze kennisgeving berichten.

 

BEVEILIGING EN BEHEER VAN UW PERSOONSGEGEVENS

We gebruiken diverse beveiligingsmaatregelen, inclusief encryptie voor accountwachtwoorden en authenticatietools, om de veiligheid van uw persoonsgegevens te waarborgen. Uw persoonsgegevens worden bewaard achter beveiligde netwerken en zijn alleen toegankelijk voor een beperkt aantal personen met speciale toegangsrechten tot deze systemen.

De persoonsgegevens van klanten die we verzamelen of genereren en verwerken binnen de context van onze website worden in Nederland opgeslagen en kunnen verder voor verwerkingsdoeleinden worden opgeslagen in het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

 

AUTORITEIT PERSOONSGEGEVENS

We zijn u graag van dienst bij eventuele klachten die u hebt over het verwerken van uw persoonsgegevens. U hebt echter ook het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens als u van mening bent dat wij niet voldoen aan toepasselijke privacywetgeving.

 

AANPASSINGEN VAN DEZE PRIVACYVERKLARING

Het soort persoonsgegevens dat we nodig hebben en de doeleinden waarvoor we deze persoonsgegevens nodig hebben, kunnen mettertijd wijzigen. Daarom behouden we ons het recht voor om onze privacyverklaring te allen tijde te wijzigen. De meest actuele versie van deze privacyverklaring staat op onze website en is van toepassing na publicatie op onze website.

Als u verder nog vragen hebt over onze privacyverklaring, kunt u contact met ons opnemen via de gegevens die vermeld staan onder 'Contactgegevens'.

 

BEVEILIGINGSDISCLAIMER

U dient er rekening mee te houden dat verzenden van informatie via internet nooit volledig veilig is. We kunnen de beveiliging van informatie niet garanderen als die nog onderweg is via internet en het verzenden van die informatie is voor uw eigen risico. Het enige wat wij kunnen doen is ons naar alle redelijkheid inspannen om uw persoonsgegevens te beveiligen en voor een betrouwbare en veilige omgeving zorgen voor het gebruik van uw persoonsgegevens. Als u gebruikmaakt van een gedeelde computer of van een computer in een openbare ruimte, adviseren wij u om uw browser af te sluiten als u uw gebruikerssessie hebt afgerond om ervoor te zorgen dat anderen geen toegang hebben tot uw persoonsgegevens.

 

Deze privacyverklaring is voor het laatst herzien in mei 2018.

 

SIGN UP FOR THE LATEST NEWS, SPECIALS AND EXCLUSIVE OFFERS